Oväntad njutning.

Jag tror att dem flesta av er säkert känner till min korsbandsskada. I september spelade jag fotboll och kom fel i en situation där det slutade med att knät hamnade fel och jag drog av mitt korsband i knät.

Det har resulterat i en massa tid på gymmet och rehab. Den 5e december opererade jag knät. Operationen var lyckad och allt gick som det skulle.

Det har nu gått 7 veckor sedan operationen och igår när jag var på gymmet fick jag äntligen känna en känsla som jag saknat. Jag blev minst sagt förvånad när detta uppstod. De senaste veckorna har bestått av långsam cykling för att sedan gå vidare till mest rörlighet och lite styrka av knät och benet. Med tiden så blir knät bättre hela tiden och det bildas mer och mer muskler runt knät. Ni som har opererats vet att musklerna försvinner väldigt snabbt.

Men som jag skrev börjar allt komma tillbaka nu och jag kan börja ta i lite mer på gymmet igen.

Jag började med att cykla i 20 minuter i bra tempo så att man blev varm i kroppen. Sen körde jag vad som kallas en “stakmaskin”. Det är precis som det låter att man stakar precis som när man åker skidor. Ni som har provat den vet hur jobbig den är och för att relatera till titeln så fick jag känna den sköna känslan igen. Jag blev för första gången på länge riktigt andfådd och kände att lungorna fick jobba. Jag trodde inte att detta var en känsla man kunde sakna. När jag var klar med stakandet och fick sätta mig ner för att hämta andan och känna hela kroppen pulsera!

Enkelt förklarat så fick jag ett stort leende när jag satt och återhämtade mig och förstod att man saknar inte saker innan man inte har dem.

Vilken jävla känsla!!

Comments are closed.