Det positiva med min skada

Titeln kanske ser lite konstig ut men som dem flesta säkert känner till så kommer det alltid något positivt i det som är dåligt. Man måste bara öppna ögonen och hitta det.

När jag skada mitt knä var det en stor besvikelse på hela säsongen. Jag var inte i närheten av de målen jag hade satt upp. Ibland blir det så. Livet blir inte riktigt som man tänkt sig. Det tror jag att alla kan intyga.

Vad kan jag då se som positivt med detta:

Jag hade tid att verkligen utvärdera förra säsongen och hitta saker som var bra med året. Jag spelade väldigt fin golf under våren och placerade mig bra i många av tävlingarna. Våren var lite tyngre. Då kommer ju frågan. Vad gjorde jag i våras som inte höll ihop spelat under hösten? När jag tittar på siffror och statistik visar dem att mitt närspel var bättre under våren. Dvs att när jag missade gren lyckades jag att chippa in bollen och sänka putten oftare. Lärdomen av detta är att jag ska träna mer närspel under hela säsongen och utmana mig själv för att utvecklas.

En annan bra grej som följer är att jag har lagt väldigt mycket tid på gymmet. Jag känner mig starkare i kroppen än vad jag gjorde innan skadan. Knät och vänster ben är såklart lite svagare och det ska jag ta igen nu när jag får gå på lite vikter även med det. Mitt upplägg har varit rehab för knät på förmiddagen vilket innebär träning för benen. De flesta dagar har jag varit på gymmet även på eftermiddagen för att träna överkroppen. Snart får jag börja springa igen också vilket gör att jag kan träna upp min kondition igen också. Jag kommer därför att vara i bättre fysisk kondition ör tidigare år.

Nästa positiva sak är att jag har fått tid till mycket annat. Jag har läst mer under hösten och vintern än vad jag läst under många år. Jag har skaffat mig mycket nu kunskap inom saker som jag tror ska kunna hjälpa mig med min golf.

Den sista saken som jag ska ta upp är något som kommer hjälpa mig under våren. Eftersom att jag inte ska belasta knät för mycket kommer jag att få lägga mycket tid på närspelet som jag tog upp i första stycket. Jag kommer kunna skapa en bas där mitt närspel är löjligt bra. Det ska vara världsklass.

I år kommer jag att sikta mot världsklass på alla plan. Då menar jag i livet och inte bara i golfen. Detta året kommer vara det jag går från bra till världsklass.

Som ni ser finns det mycket man kan dra nytta av när man är skadad. Det handlar som sagt att välja hur man ser på det. Det är inte vad som sker som är viktigt utan det är hur vi reagerar på det som händer.

Tack för mig.

Comments are closed.