Max Helgesson – The story

Vem är Max Helgesson?

Max Helgesson, född 1993, beskrivs ofta som en glad och social kille som gillar all typ av tävling och många olika idrotter. Jag har utövat många olika sporter under mina dagar så som Fotboll, Handboll, Innebandy och golf. Det man kan säga är att jag har provat på det mesta.

Varför just golf?

Min stora dröm när jag var tio var att bli fotbollsproffs men det ändrades när jag var tolv då jag var med min familj i Österrike och det slutade med att jag åkte hem med en fraktur i vänster ben. Det gjorde att jag fick gå med gips i två månader. Jag kände att jag tappade väldigt mycket i fotbollen vilket gjorde känslan för fotboll inte var lika stor när jag kom tillbaka efter skadan. Under den tiden som jag inte kunde spela fotboll blev det att jag istället sysselsatte mig med att spela golf, då jag spelade mer och mer golf blev jag snabbt bättre och såg en tydlig utveckling och fastnade för det. Det gjorde att min dröm ändrade sig från fotboll till golf.

Hur har det gått från hobby till elitsatsning?

Jag skulle säga att den stora satsningen på golf kom när jag började gymnasiet då jag valde att börja på Aspero Idrottsgymnasium där vi kombinerade skolan med golf. Vi fick träna fyra timmar i veckan med en coach som hjälpte oss med allt inom golfen. Det var under dessa år som jag verkligen kände att jag ville ha golfen som mitt yrke. Jag utvecklades enormt mycket och jag bestämde mig för att fortsätta med att kombinera golf med skolan. Förra hösten åkte jag till USA för att börja på college och drömmen om ett collegeliv blev inte som jag hade förväntat mig. Jag trivdes inte på skolan och jag kände att jag inte skulle kunna utvecklas så mycket som jag ville eftersom att golfsatsningen från skolan inte var alls så stor som jag trott. Jag bestämde mig för att åka hem igen och fortsätta min satsning från Sverige.

Vart vill jag komma med min golf?

Mitt mål är att spela på europatouren där många av världens bästa spelare håller till eftersom att jag vill mäta mig med de bästa.

Comments are closed.