Update (Mycket text)

Hallå!!

Nu har jag inte varit så aktiv det senaset och det finns en väldigt bra förklaring till det.

Jag tar det från start. Det började med att jag åkte ner till Tyskland för att spela Europatourkval och var redo för det. Ni som följde mig vet om att det inte var någon hit. Jag spelade ingen bra golf och hela tävlingen var en stor besvikelse. Jag laddade hela året för det och det var en riktig urladdning eftersom att ingenting stämde.

Det märkliga i det hela var att jag inte förstod något av det. Jag försökte utvärdera tävlingen och kom inte fram till speciellt mycket. Veckorna innan kvalet var ganska tunga dem också.

Dagen efter kvalet ringer min gode vän och tränare för de laget jag spelar i och frågar om jag vill vara med i en match. Jag tänkte att det kan vara skönt eftersom att jag var lite trött på golfen efter bottennappet i Tyskland. Jag var inte förberedd på vad som skulle hända.

En vecka senare står det klart att jag har dragit av mitt korsband i vänster knä och det innebär en paus i golfen på obestämd tid. Jag har nu fått en operationstid den 5e december och jag vet helt ärligt inte hur lång tid det tar. Men jag får nog förbereda mig på att det kommer att ta några månader iallafall.

Jag gjorde en screening på min kropp ca 1 månad efter skadan och jag fick veta att min kropp mådde väldigt bra förutom mitt knä. Då började jag tänka och reflektera på säsongen. Jag har tränat mer än någonsin i år och verkligen lagt ner mycket tid. Jag började förstå att anledningen till att min höst inte varit bra och förmodligen även anledningen till att jag skadade mig var för att min kropp var utmattad.

Jag har alltid varit väldigt morgonpigg och utan problem studsat upp på morgnarna. Under hösten hade jag svårt att ta mig upp tidigt och jag kände mig väldigt trött under vissa tillfällen. Jag tränade ca 6 timmar golf om dagen och sen fysträning på det. Det blir väldigt många timmar och jag gav mig inte någon chans att vila. Jag tränade alltså sönder min kropp är min analys av året.

Jag har idag varit skadad i ca 2 månader och börjar verkligen få tillbaka ett jättesug till golf, vilket jag inte hade i höst. Jag har insett att jag under hösten har tränat på fel sätt och missat poängen med golf. Jag har en lång väg kvar men vet att när operationen och all min rehab är gjord kommer att jag att vara så taggad på att lira igen.

Jag skulle sammanfatta min säsong som trots allt okej eftersom att våren gick bra och att jag verkligen har tränat mycket. Det viktiga med golf är att känna sig själv och vad man klarar av. Jag har som sagt en lång tid av skadeperiod kvar och kommer lägga mycket tid på mental träning. Jag kommer ju även att kunna belasta mitt knä mer och mer hela tiden efter operationen vilket innebär att jag kommer ha mycket tid till närspel vilket bara är positivt.

Jag kommer att ha tre nycklar som jag kommer att ta med mig till nästa säsong som jag kommer att ha med mig vart jag än går.

  • Våga vila (Det spelar ingen roll hur hårt jag tränar om jag inte har energin att utföra det jag tränat på.)
  • Påverka det jag kan. (Jag ska kontrollera mig själv och det jag gör och strunta i allt det yttre)
  • Ha kul. (Golf är en lek. Just av den anledningen ska jag påminna mig själv om att lekar ska vara roliga. Det ska göras med ett leende på läpparna och glädjen ska synas.)

Just nu är det viktiga att slå tillbaka mot denna lilla avstickare på min väg mot golfens finrum.

Det handlar om att fortsätta gå framåt när livet försöker sätta hinder. Det är va som gör mig starkare.

Ni som också behöver en liten skjuts eller en spark i baken just nu. Kolla klippet nedan så lovar jag att ni känner er mer motiverade till vad ni än gör.

Tack för mig och på återseende.

Comments are closed.