Två hastiga veckor

Som jag skrev i mitt förra inlägg så kom jag på på min första Nordea Tour och jag hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle gå såpass bra.

Jag och min caddie Landen satt i bilen på väg mot Haverdal dag 1 och lyssnade på Phil Collins Against all odds. Nu såhär i efterhand har det slagit mig att det speglade lite den situation jag var i. Det var jag mot 156 andra killar, många av de mycket meriterade och har många års rutin av spel på Nordea. Jag kände mig ändå ganska lugn i och med att det var just på Haverdal eftersom att det är en bana som jag har spelat ganska mycket på. Jag började med att gå på par det första varvet vilket jag var supernöjd med eftersom att det lika gärna kunde gått åt pipsvängen. Det var mycket stabilt spel men fick inte i så mycket puttar men på var jag jättenöjd med. På det resultatet låg jag 25 och visste att jag skulle behöva en till bra runda för att klara gränsen. Man ska ligga bättre än 45a för att få spela sista dagen också. Andra dagen gick också väldigt bra. Jag sköt 2 under banans par och helt plötsligt låg jag på en 12 plats. Det kändes galet, från att aldrig ha deltagit i en Nordea tour tävling till att ha chans på topp tio. Däremot visste jag också att jag måste vara på tårna för att behålla eller plocka placeringar. Det jag är mest nöjd med under den veckan var att jag lyckades hålla mina nerver i styr och faktiskt prestera när jag behövde det. Sista dagen gick jag på par igen, samma som första dagen vilket resulterade i en nionde plats och en väldigt nöjd Max.

Det lustiga är att jag visste inte riktigt själv vad jag har gjort. För att eftersom jag blev nia blev jag direkt kvalificerad till nästa tävling som Skulle gå på H.C Andersen golfklub i Danmark. Snacka om att halka in på ett bananskal. Nu sitter jag här och skriver hemma efter att ha kommit hem från Danmark och en erfarenhet rikare. Jag lyckades skjuta på par bägge varven vilket är ett ganska okej resultat men tyvärr räckte det inte för att klara cutten. Mitt långa spel har varit väldigt bra men tyvärr fick jag inte i så mycket puttar så jag kom aldrig riktigt ner under par någon gång.

Vad som händer härnäst får vi se. Förmodligen är det så bra att jag får spela nästa tävling på Nordea tour också just för att min placering på Haverdal gav mig såpass mycket ranking att jag kommer med på Vallda där nästa tävling går.

Hoppas.. Hoppas..

 

Bilder från Danmark kommer…