Sammanfattning från tre veckor i Dubai

Jag har nu kommit hem efter ett väldigt roligt äventyr. Jag begav mig till Dubai den första september för att vara där i tre veckor och spela tre tävlingar på mena touren där jag har spelat några tävlingar i år. Jag kommer här skriva om de olika tävlingarna och hur det har gått för mig där nere.

Tävling 1: Dubai creek open

Jag hade hört att banan skulle vara rolig av olika bekanta som har spelat den förr och ja det visade sig vara en ganska rättvis beskrivning av banan. Den var ganska snäll från tee vilket gjorde att man ofta kunde missa på en sida och man kunde hela tiden spela med marginal. Det svåra med Dubai creek skulle jag säga var greenerna. Man ville inte ligga för långt ifrån hål för då kunde et lätt bli en väldigt tuff putt eller chipp. Så jag hade min taktik klar att hela tiden sikta på att lägga mig på den del av green där pinnen stod.

Jag utförde min plan bra och efter runderna 73-69-73 slutade jag på en 20 plats i tävlingen. Då värmen var det största problemet var jag nöjd efter bara att ha genomfört tävlingen med tre bra varv. Mitten dagen av tävlingen kollade jag temperaturen en gång och just i den stund var det 47 grader… i skuggan… men som sagt ett helt okej resultat.

Tävling 2: Al badia golf club

Denna banan var verkligen annorlunda från dubai creek. Det var smalt från tee och man fick verkligen tänka efter innan man ställde sig och slog ut första slaget. Det blev en mycket tuffare tävling då jag inte slog mina långa slag speciellt bra. Det blev dyra misstag för mig. Jag var nära på att klara cutten men efter en dålig avslutning dag två fick jag istället en ledig dag extra.

Tävling 3: Els club

Jag visste inte riktigt vad jag kunde vänta mig eftersom mina två första tävlingar var väldigt olika varandra. Det visade sig till slut att detta skulle bli en tävling jag sent kommer att glömma. Dag ett var en ganska normal dag. Spelet var helt okej men inte mycket mer än så. Jag höll mig runt par hela tiden men efter att avsluta birdie-birdie-par gjorde att jag tog mig runt på ett under par. Ett resultat som speglade spelet ganska bra.

Dag två blev en mycket intressant dag. På rangen slog jag bollen sagolikt bra och tänkte att, ojoj idag ska det bli lågt. Men det var raka motsatsen. Jag kan inte komma ihåg speciellt många bra slag från den dagen förutom närspelet. När mina järn inte ville fungera trodde min wedge och putter att jag var rena Seve Ballesteros. Det blev 5 greenträffar på rundan vilket inte är bra. Däremot hade jag 23 puttar och jag chippade som en gud. Jag tog mig runt på 74 slag vilket jag var nöjd med efter hur undan såg ut.

Dag tre. Det som inte stämde på dag två stämde helt enkelt idag istället. Jag slog inte många dåliga slag under rundan och jag hamnade i väldigt få svåra lägen. När det väl var svårt löste jag det med en sänkt chipp eller ett annat bra slag. Jag gick fyra under par och jag kan nog ärligt säga att jag aldrig har spelat bättre golf. Det var verkligen det roligaste jag gjort på länge. Det visade att min träning ändå har gjort resultat och att jag kan skjuta lågt när spelet stämmer.

Jag slutade till slut på en elfte plats efter att ha plockat 21 placeringar sista dagen och en extremt rolig tävling.

Sammanfattningsvis har Dubai bjudit på väldigt bra golf. Tyvärr lite dålig också men det behövs ibland med. Det har varit tre väldigt varma veckor och jag tar verkligen med mig detta som en stor erfarenhet. Nu väntar en veckas träning hemma innan jag åker till Milano för att för första gången spela Europa tour kvalet vilket ska bli väldigt kul och spännande.

Stort tack till mina sponsorer som gör detta möjligt!

Tack för mig. Hörs snart igen

Comments are closed.